Violierstraat
De Violierstraat, in de wijk De Riet, is voor de oprichting van Almelo Parkstad opnieuw heringericht.

Schoolstraat
In de Schoolstraat, in de wijk Ossenkoppelerhoek, staan kastanjes in een laanstructuur. Deze kastanjes hebben een ziekte. In overleg met Almelo Parkstad en gemeente worden de bomen vervangen om de laanstructuur te herstellen.

Nachtegaalstraat
De Nachtegaalstraat, in de wijk Ossenkoppelerhoek, was van oudsher een bomenlaan met kastanjes. Door de kastanjeziekte is een groot deel van de bomen omgezaagd. De gemeente heeft de straat opnieuw aangelegd. Op advies van Almelo Parkstad is zoveel mogelijk de oorspronkelijke bomenstructuur gehandhaafd, maar wel met een andere boomsoort.

Egbert ten Catelaan
Langs de Egbert ten Catelaan, in de wijk de Rohof, staan grote zware Amerikaanse eiken. Dit is een mooi voorbeeld van een volwassen laanstructuur. De uitstraling is statig en heeft de allure van een vroegere landgoedlaan met historie.

Aalderinkssingel
Op de Aalderinkssingel, in de Aalderinkshoek, is onlangs het gedeelte bij de spoorovergang vernieuwd. De gemeente heeft in overleg met Almelo Parkstad eiken geplant, waardoor een laanstructuur ontstaat. Het gedeelte langs de bergingsvijver, bestaande uit eiken en lindes, is inmiddels door Almelo Parkstad aangevuld met zestien grote lindes.

Kolthofsingel
De Kolthofsingel doorkruist de wijken Haghoek en Rosarium. In het eerste gedeelte, nabij het Indi√ęterrein, heeft Almelo Parkstad tien eiken geplant om de laanboomstructuur compleet te maken. Bij de aanleg van het nieuwe fietspad werd de bestaande rij eiken op verzoek van de Stichting gehandhaafd.

In het middengedeelte, nabij de Looleeruiters en CSG Het Noordik, werden op verzoek van Almelo Parkstad de struiken onder de eiken gesnoeid en/of verwijderd. Op enkele plekken vulde Almelo Parkstad de rij eiken aan waardoor de laanstructuur is hersteld.

In het gedeelte tussen CSG Het Noordik en de Vriezenveenseweg staan prachtige eiken die voldoen aan de laanbeplanting.

Van Rechteren Limpurgsingel
De Van Rechteren Limpurgsingel wordt gezien als een binnensingel die geleidelijk aan overgaat in een buitensingel. In de huidige laanstructuur ontbreken op sommige plekken bomen. Almelo Parkstad heeft een voorstel deze plekken aan te vullen om zodoende de laanstructuur te versterken.